در حال بارگذاری ...
جمعه 21 دی 1403
nus.ac.ir

برگزاری وبینار کشوری رویکرد مساله محور بسیج اساتید در جامعه دانشگاهی به میزبانی دانشگاه فنی و حرفه ای استان سمنان

 

وبینار کشوری  رویکرد مساله محور بسیج اساتید در جامعه دانشگاهی به همت بسیج اساتید و معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای کل کشور و به میزبانی دانشگاه فنی و حرفه ای استان سمنان و با حضور دکتر نورالله قیصری معاونت پژوهش و فناوری سازمان بسیج اساتید کشور، دکتر محمدرضا جلیلی رئیس بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه ‌ای و دکتر رضا نقدی رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان سمنان برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان سمنان ، در ابتدای این وبینار رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان سمنان  ضمن عرض تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، سالگرد شهادت سردار دل ‌ها حاج قاسم سلیمانی را گرامی داشتند و بر روان پاک شهدا و امام شهدا  سلام و صلوات نثار کردند و آرزوی سلامت و طول عمر برای مقام معظم رهبری داشتند.

وی  شهادت ناجوانمردانه و مظلومانه دانشمند هسته‌ای و مجاهد عرصه جهاد علمی و خودکفایی، دکتر محسن فخری‌زاده؛ توسط عمال استکبار جهانی و رژیم منحوس صهیونیستی را غمی سخت و جانکاه دانست و بیان داشت شهید والامقام فخری‌زاده در سال‌های دفاع مقدس جان خویش را بدون هیچ چشم‌داشتی در کسوت پاسداری از کشور و انقلاب اسلامی، در طبق اخلاص گذاشت و در دوران پس از آن نیز با بهره‌گیری از نبوغ و استعداد‌های خود در عرصه علمی و پژوهشی بی‌وقفه در حال مجاهدت بود که ثمره این تلاش‌ها رشد و بالندگی ایران اسلامی در حوزه صنعت دفاعی و دیگر حوزه‌های راهبردی است.

نقدی گفت : قطعا یک استاد بسیجی باید در تمامی عرصه‌های فعالیت از جمله عرصه های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی اسوه باشد و مسئله محور بودن بسیج اساتید کشور در این ایام که ما درگیر مشکلات متنوعی هستیم به ویژه در بحث تحریم‌ها و نقشی که اساتید می توانند در جهت رفع این تحریم‌ها ایفا کنند بسیار کلیدی است .

ایشان  با اشاره به  چهلمین سالگرد دفاع مقدس گفت : ایستادگی و مقاومت ملت بزرگ ایران در مقابل استکبار جهانی مرهون حماسه دفاع مقدس است و فرصت ارزشمندی است تا با زوایای آن واقعه عظیم تاریخی که توانستیم دشمن بعثی را که قدرت‌های غرب و شرق عالم از او حمایت می‌کردند را شکست دهیم و روحیه و فرهنگ مجاهدت در راه خدا را در جامعه گسترش بدهیم.

 

دکتر محمدرضا جلیلی رئیس بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه ‌ای در این وبینار گفت : دانشگاه فنی و حرفه‌ای با توجه به ماموریتی دارد در بحث  مهارت ، کارآفرینی ،تربیت تکنسین، پرورش نیروی کار و ارتباط بین  تولید ، صنعت و فناوری  پیشگام است .

جلیلی با بیان اینکه بسیاری از تلاش‌هایی که امروز در سطح جامعه برای مقابله با ویروس کرونا انجام می شود ما را به یاد دوران دفاع مقدس می‌اندازد، گفت: همه این فعالیت هادر مقابله با کرونا نشات گرفته از همان روحیه جهادی و فرهنگ دفاع مقدس است، چرا که در همان دوران همه مردم از هر قشری پای کار آمدند و به نحوی به جبهه‌های نبرد حق علیه باطل کمک می‌کرد.

رئیس بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای افزود: بسیج اساتید این دانشگاه با استفاده از ظرفیت نخبگانی و دانشجویان بسیجی منشأ خیر وبرکت فراوانی شده است نمونه آن هم تولید بیش از 3 میلیون ماسک و محصولات بهداشتی، محافظتی و الکل گیاهی در این ایام کرونایی است.

ایشان با اشاره به  نقش مهم و بسزای اساتید بیان داشتند  توصیه هایی که رهبری معظم  دارند نقش اساتید باید در بالندگی دانشجویان چشمگیر باشد و نقش آفرینی در داخل دانشگاه و در بیرون از دانشگاه بسیار کلیدی است

وی افزود: بسیج اساتید دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور از دو سال و نیم گذشته تشکیل شد و هم اکنون نیز با 100 کانون بسیج اساتید در سطح کشور فعالیت می‌کند.

وی با اشاره به مأموریت‌های کانون‌های بسیج اساتید در این دانشگاه گفت: بسیج اساتید با توجه به مأموریت‌های پژوهشی خود، مواردی چون راه اندازی اندیشکده‌های راهبردی و مهارتی و نیز کارگاه‌های آموزشی و پژوهشیِ رونق و جهش تولید و کسب و کارهای دیجیتال را برای رصد مشکلات استان و منطقه در دستور کار قرار داده است.

جلیلی ایجاد کارگروه‌های مهارتی برای بررسی چالش‌های اقتصادی و چالش‌های استان، ارتباط با بسیج مجلس به منظور پیگیری محورهای اشتغال و تجاری سازی تولیدات، راه اندازی استارت آپ‌ها از ایده تا تولید، طراحی اتاق‌های فکر در حوزه معماری اسلامی ایرانی، تبیین محورهای علم و فناوری و ورود جدی به اجرای هفت توصیه مقام معظم رهبری در حوزه علم و فناوری را از دستاوردهای بسیج اساتید این دانشگاه برشمرد.

 

 

دکتر نورالله قیصری معاونت پژوهش و فناوری سازمان بسیج اساتید کشور ضمن تسلیت شهادت حضرت فاطمه (س) نکاتی را در وصف حضرت فاطمه زهرا (س) بیان داشتند

وی بیان داشت : ابتکاراتی در رویه و الگوی شهید سلیمانی مشاهده می‌شود که هیچ کجا و هیچ فرمانده‌ ای تا به حال آن را تجربه نکرده است و این از افتخارات سپاه پاسداران و  مکتب اسلام است که فرماندهانی را در عرصه‌ی هنر جنگ به دنیا معرفی کرده که آکادمی‌های مرسوم و معمول نظامی ندیده‌اند ولی دیگران باید سال‌ها وقت بگذارند و الگو و روش این‌ها را در جنگ و هنر جنگ فرموله کنند و به دنیا بشناسانند و جمله ای از سردار سلیمانی هست که گفته‌اند من در دل بحران فرصت‌ها را بیشتر از مواقع دیگر میبینم .

عضو هیات علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران در ادامه عنوان کرد: دشمنان ایران از اراده ملی جامعه برای تغییر، تحول، پیشرفت، اقتدارآفرینی، ظرفیت سازی و از هر فاکتوری که این عوامل را تقویت کند هراس دارند.

قیصری گفت :   به لحاظ نفوذ و جغرافیای نظامی  به مرزهای دریای سرخ و  مدیترانه رسیده‌ایم که به برکت و همت افرادی همچون شهید سلیمانی و  مدافعان حرم است که هزینه‌های این راه سخت را به جان خریدند و این سرمایه بسیار کم نظیری است در این دوران که به برکت رشادت ‌های  صورت گرفته نصیب کشور ما شده که چنین موردی در دنیا وجود نداشته است.

معاونت پژوهش و فناوری سازمان بسیج اساتید کشور ضمن بیان  راهبردی‌سازی دانش و حرکت به سمت علومی که ایجاد اقتدار می کند گفت :   راهبردی‌سازی دانش یعنی ما باید به سمت ایجاد علومی حرکت کنیم و علومی را در کشور تقویت کنیم که تولید را اقتدار کندو اگر امروزه دانشمندان ما ترور می‌شوند یعنی سیاست گذاری علم و فناوری کشور در دانش هسته‌ای درست بوده چون به سمت علمی رفته ایم که علم اقتدار تولید می‌کند و به رقبا فشار وارد می‌کند ولی اگر از آن بی تفاوت رد شدند یعنی اینکه ما در جبهه آن‌ها کار کرده‌ایم و چیزی تولید کرده ایم که بی‌اثر است.

قیصری در مورد اندیشکده‌ها و گروه‌های مسئله‌محور سازمان بسیج اساتید هم گفت: تشویق و هدایت برای تولید محصول، آمایش و پایدارسازی، راه‌اندازی گروه‌های مسئله‌محور و اندیشکده‌های جدید، آموزش و دانش‌افزایی، توانمندسازی اندیشکده‌ها و شبکه‌سازی تخصصی، از جمله برنامه‌ها و اهداف ما در حوزه اندیشکده‌ها و گروه‌های مسئله‌محور است.

ایشان سپس به دومین مورد کاربردی‌سازی که دانش است اشاره کرد و گفت : دانش موجود باید توانایی حل معضلات را داشته باشد و  راهبردی کردن دانش و کاربردی کردن آن راهی است که می‌تواند ما را در مسیر پیشرفت بیاندازد و می‌تواند ما را از گردانه این مسائل خارج کند و از ظرفیت‌هایی که داریم استفاده کنیم و آن‌ها را جهش بدهیم و برای مردم کاری انجام بدهیم.