ادای احترام دانشگاهیان استان سمنان به شهدا در آستانه سوم خرداد
آئین غبارروبی گلزار شهدا امامزاده یحیی بن موسی الکاظم (ع) سمنان، در آستانه حماسه سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر با حضور جامعه دانشگاهیان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان سمنان، در آستانه سالروز حماسه سوم خرداد آئین غبار روبی، عطر افشانی و گلباران گلزار شهدا امامزاده یحیی بن موسی الکاظم (ع) سمنان با حضور روسای دانشگاهها به همراه جمعی از کارکنان و استادان مراکز آموزشی استان برگزار گردید.
در این آیین که با حضور نماینده ولی فقیه در دانشگاههای استان، رئیس، هیئت رئیسه و کارکنان دانشگاه فنی و حرفه ای استان سمنان ، رئیس و معاونان دانشگاه سمنان، رئیس و معاون و کارکنان جهاددانشگاهی استان، دانشگاه آزاد استان، پیام نور، دانشگاه جامع علمی کاربردی استان و جمعی از اساتید و دانشجویان برگزار شد، با اهدای شاخه های گل به شهدای والامقام دفاع مقدس و شهدای آزادسازی خرمشهر ادای احترام شد.
جامعه دانشگاهی استان سمنان در این مراسم با نثار گل و قرائت فاتحه و ادای احترام به مقام شامخ شهدای دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و مدافع حرم، بار دیگر با آرمانهای والای امام راحل، شهدا و رهبر معظم انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند.
تقی مرادی از رزمندگان دوران دفاع مقدس در این آیین با اشاره به مقاومت مردم ایران در سالهای نخست جنگ تحمیلی اظهار داشت: صدام و حامیان او به تصور اینکه در یک هفته میتوانند تا تهران پیشروی کنند، به مرزهای کشورمان حمله کردند.
وی با اشاره به حمایتهای مالی و انسانی از صدام افزود: اکثر قریب به اتفاق کشورهای دنیا صدام را در جنگ علیه کشورمان حمایت کردند، اما مقاومت و ایستادگی مردم سبب شد که آنها در این جنگ هشت ساله شکست بخورند.
این رزمنده دوران دفاع مقدس با تقسیم جنگ تحمیلی به پنج مرحله گفت: نخستین گام از این مراحل پنجگانه، هجوم همه جانبه صدام و حامیان وی به کشورمان بود که به اشغال ۱۵ هزار کیلومتر از خاک کشورمان انجامید.
وی با اشاره به نوپا بودن انقلاب اسلامی در آن سالها و برخی ناهماهنگیها در بین مسوولان آن دوران گفت: نیروهای بعثی در هجوم اولیه خود بسیاری از امکانات و تاسیسات و زیرساختهای کشورمان را تخریب کرد.
تقی مرادی با بیان اینکه صدام و حامیان غربی آنها میخواستند در یک هفته به اهداف خود برسند ادامه داد: ایستادگی رزمندگان اسلام و مرزنشینان کشورمان نقشههای دشمنان را بهم زد.
مرادی از ایستادگی رزمندگان در برابر دشمنان و توقف دشمن در مناطق اشغال شده به عنوان گام دوم نام برد و گفت: بعد از آنکه امام راحل تکلیف را مشخص و مردم را به مقابله با دشمن فراخواند، گام سوم و یا تثبیت مرزها شروع شد.
وی از عملیات فرماندهی کل قوا، خمینی روح خدا به عنوان نخستین حمله موفق نیروهای کشورمان به دشمن متجاوز نام برد و اضافه کرد: در این عملیات کوچک حدود سه هزار کیلومتر از مناطق اشغال شده آزاد شد.
وی از عملیات طریق القدس و آزادسازی بستان به عنوان یک عملیات موفق دیگر در سالهای نخست دفاع مقدس نام برد و گفت: در ادامه فتح بزرگ با آزادسازی خرمشهر محقق شد.
وی از آزادسازی دو هزار و ۲۵۰۰ کیلومتر دیگر از مناطق اشغال شده در عملیات آزادسازی خرمشهر خبر داد و گفت: در این عملیات بزرگ بیش از ۱۹ هزار نفر از نیروهای بعثی به اسارت رزمندگان اسلام درآمدند.
این رزمنده دوران دفاع مقدس با بیان اینکه پیروزیهای بزرگ با فتح خرمشهر شروع شد افزود: آزادی خرمشهر یک نقطه عطف در دوران هشت ساله دفاع مقدس بود.
مرادی با بیان اینکه بعدها عملیاتهای متعددی انجام و مناطق اشغالی آزاد شد افزود: صدام و حامیان آنها تصور نمیکردند که رزمندگان ما بتوانند خرمشهر را آزاد کنند.
ایشان با بیان اینکه امروز با جنگ بزرگتری از آن دوران روبرو هستیم افزود: دشمنان نظام در صددند که مردم و انقلاب را از مسیر خود خارج کنند. جهاد تبیین یک فریضه فوری و قطعی است و دانشگاهیان نقش مهمی در تحقق آن دارند.
شایان ذکر است این برنامه بنا به پیشنهاد جناب آقای دکتر نقدی ریاست دانشگاه فنی و حرفه ای استان در کمیته دانشگاهیان گرامیداشت سالروز آزدسازی خرمشهر تصویب و به مرحله اجرا رسید.